Home » Blog » Mijn ervaringen » Afgescheiden van je moeder bij vroeggeboorte en wat dat kan doen in je leven

Afgescheiden van je moeder bij vroeggeboorte en wat dat kan doen in je leven

door | 30 mrt, 2023 | energetisch, Intuïtief opstellen, Mijn ervaringen, Spirituele groei

Ik ben zelf 6 weken te vroeg geboren en heb een tijd in de couveuse moeten liggen. Lange tijd afgescheiden van mijn moeder. Het was best heftig om naar die tijd terug te gaan, de kleine baby voelen in mij die zo graag dichtbij wil zijn. Die zichzelf veilig wil voelen. Naast de veiligheid willen voelen van mijn mama, voelde ik nog meer, voelde ik zoveel. Ik vertel dit verhaal om je bewust te maken wat voor impact het kan hebben om afgescheiden te zijn voor een langere tijd. Daarbij weet ik dat mijn ouders alles in hun macht hebben gedaan wat ze konden.
Dat gevoel van veiligheid willen hebben van iemand die bij me was heb ik lang gehad, als ik ging slapen bijvoorbeeld. Ik heb heel lang samen geslapen met mijn zusje. Dat bracht mijn rust. Het kleine baby’tje in me wilde heel graag een hand voelen, de veiligheid voelen dat er iemand naast me lag. Ik heb tot mijn 10de samen geslapen met mijn zusje. Daarna had ik een grote bantal pollo (een grote rol kussen) die ik vasthield.
Toen ik me meer bewust was dat die tijd in de couveuse, mijn start hier in dit leven voor mij onveilig voelde, kon ik meer plaatsen. Daarnaast is het ook zo dat qua energie het in het ziekenhuis een wirwar is van emoties, zwaarte, zielen die dwalen, wat allemaal te voelen is in het ziekenhuis. Stel je eens voor dat het voor een klein kindje die al wat verward is, omdat ze vanuit een vertrouwde plek in de buik van haar moeder, ergens ligt en het niet ‘veilig voelt’… Even een side note terwijl ik dit aan het typen ben, heb ik een Play list opstaan en word er in het nummer gezongen: ‘ Hold me tight, hold me tight’ Hoe mooi hoe energie werkt.
Maar nu verder met wat ik wil delen. Naast dat het kleine kindje zich niet veilig voelt, staat het juist heel open om te voelen, de energie die voelbaar is in het ziekenhuis is vaak zwaar wat ook weer voor bepaalde lagen kan zorgen en je bijvoorbeeld het heel lastig vind om je lijf te voelen. Ik vond het ook lastig, ik zat vaak in mijn eigen droomwereld, zweefde erboven, viel heel vaak of liet dingen vallen. Naarmate ik me meer ging ontwikkelen op spiritueel vlak, kreeg ik heel vaak te horen dat ik beter moest gronden. Toch is dat best lastig als je bij de start van je leven het helemaal niet veilig voelde om hier te zijn. Dan kun je daar onbewust een bepaalde associatie bij hebben en is het niet gek dat je daar moeite mee hebt. Door bewustwording en mede door innerlijk kind werk en energetisch werk kon ik weer de veiligheid in mezelf voelen en me centreren.
Nu ben ik zelf geen tweeling, maar denk ook eens aan tweelingen die vaak te vroeg worden geboren en vroeger (ik weet niet hoe dat tegenwoordig is) alleen in een couveuse moeten doorbrengen. Je bent zo gewend dat je de ander voelt en dat is er dan niet meer. Bewustwording wat dat kan doen door het leven heen. Dit zie ik ook vaker terug in sessies of opstellingen, dat we teruggaan naar de start van je leven. Bewustwording, doorvoelen in zachtheid, stap voor stap. Het gevoel voelen in je lijf van een opluchting, omdat er iets gezien wordt en erkent wordt.
Wil je meer begeleiding hierin, plan een intuïtieve opstelling of een lichtkracht reis.
Eerst liever kennismaken en ervaren wat ik voor je kan doen, plan dan een gratis Lichtkacht ondersteuning van 30 minuten. 

Vind je het ook lastig om te gronden in dit blog vind je Grondingsoefeningen .
Ook intressant: De alleen geboren tweeling 
of jij hoort er ook bij het gezin dit blog artikel gaat over miskramen

over mij

Evelien Sieben-Rothuis
Energetisch therapeut
Ik help je leven vanuit verbinding met je intuïtie d.m.v. 1 op 1 sessies en in groepen.

In verbinding

Interesante artikelen:

 

Inschrijven

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1