Home » Blog » Mijn ervaringen » Spiritueel Zijn: Niet Zweverig maar Geworteld in het Hier en Nu

Spiritueel Zijn: Niet Zweverig maar Geworteld in het Hier en Nu

door | 26 mei, 2023 | energetisch, In je kracht staan, Mijn ervaringen, Spirituele groei

Spiritueel Zijn: Niet Zweverig maar Geworteld in het Hier en Nu

In een wereld waarin spiritualiteit vaak wordt geassocieerd met zweverigheid en vaagheid, is het belangrijk om te benadrukken dat spiritueel zijn niet betekent dat je losstaat van de werkelijkheid. Integendeel, spiritueel zijn gaat juist over het verankeren van jezelf in het moment, het bewust worden van je lichaam en het ontwikkelen van een diepere verbinding met je intuïtie. Ik geloof dat spiritualiteit hand in hand gaat met een aardse en praktische benadering van het leven.

Het belang van lichaamsbewustzijn
Bewust zijn van je lij
f speelt een cruciale rol in mijn spirituele pad. Het gaat om het ontwikkelen van een diepere verbinding met mijn lichaam en het bewust worden van de signalen die het me geeft. In onze hectische samenleving zijn we vaak geneigd om ons lichaam te negeren of over te belasten. Door bewust te zijn van mijn lijf, leer ik te luisteren naar de wijsheid van mijn lichaam, grenzen aan te geven, te voelen wat van mij is en wat van een ander.

Gronden en aarden: Balans vinden in het dagelijks leven
Gronden en aarden
is een ander belangrijk aspect van spiritualiteit dat verre van zweverig is. Het gaat erom stevig geworteld te zijn in het hier en nu, verbonden met de aarde en mijn eigen kern. Gronden helpt mij om balans te vinden te midden van de drukte en chaos van het dagelijks leven. Het brengt stabiliteit en rust, waardoor ik beter in staat ben om met uitdagingen om te gaan en bewust keuzes te maken die in lijn zijn met mijn ware essentie. Zie hier blog grondingsoefeningen.

Het innerlijke kompas: Verbinding met intuïtie

Een ander aspect van spiritueel zijn is in verbinding staan met mijn intuïtie. Intuïtie is niet zweverig, maar eerder een diep innerlijk weten dat mij leidt. Het is het kompas dat mij helpt om beslissingen te nemen die in lijn zijn met mijn hogere zelf. Door te luisteren naar mijn intuïtie kan ik beter afstemmen op wat echt belangrijk is en de juiste keuzes maken die resoneren met mijn ziel.
Vroeger leefden mensen vaak meer in harmonie met hun intuïtie en de natuur om hen heen. Ze waren zich bewust van de subtiele signalen van de omgeving en vertrouwden op hun innerlijke wijsheid om beslissingen te nemen. Deze verbinding met intuïtie en natuur was verre van zweverig, maar eerder een onderdeel van het dagelijks leven.

Spiritueel zijn in harmonie met jezelf en de omgeving

Spiritualiteit is dus verre van zweverig. Het gaat over het verbinden met de realiteit van het moment, het bewustzijn van mijn lichaam en het volgen van mijn intuïtie. Het is een praktische benadering van het leven die mij helpt om in harmonie te zijn met mezelf en mijn omgeving.
Onthoud dat spiritualiteit een persoonlijke reis is en iedereen zijn eigen pad heeft. Het is niet nodig om jezelf te labelen of aan bepaalde verwachtingen te voldoen. Sta open voor nieuwe ervaringen, ontdek wat voor jou resoneert en wees trouw aan jezelf. Spiritueel zijn is uiteindelijk een reis van zelfontdekking.

Vind je het blogartikel leuk en resoneert het met je? Luister dan naar de LichtKracht audio s die ik elke week opneem!

over mij

Evelien Sieben-Rothuis
Energetisch therapeut
Ik help je leven vanuit verbinding met je intuïtie d.m.v. 1 op 1 sessies en in groepen.

In verbinding

Interesante artikelen:

 

Inschrijven

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin