Home » Blog » Verbinding met je intuïtie » Grondingsoefeningen

Grondingsoefeningen

door | 14 mei, 2020 | Verbinding met je intuïtie

Mijn cliënten die ik in mijn praktijk zie zijn vaak hoogsensitief en hebben veel moeite om met hun energie bij zichzelf te blijven. Grondingsoefeningen of aardingsoefeningen zijn zo belangrijk en fijn om je dag mee te beginnen en deze toe te passen door de dag heen. Door middel van het gronden/aarden maak je verbinding met jezelf.
En nee, je hoeft echt niet elke dag te gaan mediteren. Wat volgens mij het belangrijkste is, is dat je een manier vindt die voor jou fijn is om te doen. Ik kan je vertellen dat ik het vroeger ontzettend moeilijk vond om te gronden. De weerstand voelde ik in mijn lijf, maar ergens wist ik ook dat het belangrijk was voor mij om te doen. Gronden/ aarden, betekent voor mij ja zeggen op je leven hier op aarde. Ik hoor je denken, poeh, dat is wel heel veel. Je kunt het ook anders bekijken, met gronden/aarden ben je in het moment. In het hier en nu.
Dit kun je doen door ontzettend verschillende manieren:
– Een bodyscan of grondingsmediatie/visualisatie. Deze kun je vinden op YouTube. Vaak is het zo dat je tijdens deze oefening met je aandacht naar je lijf gaat, naar je voeten en vanuit je voetzolen wortels of licht de aarde in plaatst.
– Met je blote voeten op het gras lopen en dan met je aandacht naar je voeten gaan. Hoe voelt het?
– Springen. Dit is ook zo leuk om met je kinderen te doen. Springen en dansen. Zelf doe ik dit ook vaak met mijn kinderen. Alhoewel mijn puberdochter dat niet altijd even leuk vind als mama mee danst ; ).
– Pak een tennisbal, een steel van een bezem en rol er met je voetenzolen overheen.
– Sta stevig met beide voeten op heupbreedte , knieën van het slot en volg je ademhaling. Adem rustig en volg je ademhaling bewust.
– Maak een wandeling in de natuur.
– Sporten.
– Yoga, Tai Chi of andere bewegingsvormen.
– Neem een massage, voetmassage of een voetenbadje (dit vinden kinderen vaak ook heel lekker, maak er een leuk gezamenlijk activiteit van).
– Stenen die je o.a. bij je kan dragen in je zak of als sieraad: toermalijn, hematiet, jaspis of tijgeroog.
– Etherische oliën of sprays, deze heb je van verschillend merken, bijvoorbeeld doTERRA, Young living, ik gebruik het meest Moeder aarde olie en spray van de Groene linde.
Zo zijn er tal van manieren om te gronden/ aarden. Doe vooral wat bij je past.
Mocht je vragen hebben of wil je graag een sessie klik dan hier.

Veel liefs,
Evelien

over mij

Evelien Sieben-Rothuis
Energetisch therapeut
Ik help je leven vanuit verbinding met je intuïtie d.m.v. 1 op 1 sessies en in groepen.

In verbinding

Interesante artikelen:

 

Inschrijven

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin1