Home » Blog » Verbinding met je intuïtie » 5 tips om je meer te verbinden met je intuïtie
5 tips om meer verbinding te krijgen met je intuitie

5 tips om je meer te verbinden met je intuïtie

door | 2 aug, 2020 | Verbinding met je intuïtie

Wil jij je meer luisteren naar je  intuïtie

Iedereen heeft zijn eigen onderbuikgevoel, dat gevoel, stemmetje wat zoveel vertelt, maar we luisteren er niet altijd naar. Niet bewust, dat is ieder geval wat ik terug hoor in mijn praktijk.
Je verbinden met je eigen natuur, je eigen stem, jou authentieke zelf.
Ja, hoe kan ik dat het beste doen, mijn hoofd neemt het namelijk zo vaak over. Ik voel of hoor namelijk vaak wat mijn intuïtie me wilt vertellen en dan schiet ik naar mijn hoofd, vertelde een cliënt mij laatst. Ik geloof dat dit vaak speelt, bij andere, vandaar dit artikel om je zo op weg te helpen.

Een hand op je onderbuik en eventueel een hand op je Hart.
Je eigen lichaam voelen, verbinding leggen met je gevoel door een hand op je onderbuik te leggen en een hand op je hart. Heel rustig in- en uitademen en als je het fijn vindt even je ogen sluiten. Voel wat het met je doet. Voel de verbinding met je lichaam en met je intuïtie.

Stilte en rust
Het klinkt heel logisch, wanneer keer jij het beste naar binnen? Als je ontspannen of in stilte bent. Zoek je dit op of ga jij maar door en werk je de lijstjes af in je hoofd en ben je constant bezig. Gun jezelf eens 5 of 10 minuten ontspanning en rust. Dit kun je doen als je net wakker wordt, even 5 minuten stilte en bewust voelen hoe het met jezelf gaat. Daar zou je bovenstaande tip ook bij kunnen meenemen, je hand op je onderbuik en een hand op je hart. Deze vraag kun je jezelf ook stellen: Hoe gaat het met me? Heel bewust, voelen wat er dan omhoog komt. Een vraag die daarna gesteld kan worden is: Wat heb ik nodig vandaag? Luister wat je intuïtie je ingeeft

Laat de natuur je helpen
Wandel de natuur in. Begin je wandeling door eerst stil te staan en heel bewust de grond onder je voeten voelen. Kijk om je heen en zie waar je bent. Wat valt je op en wat trekt je aandacht. Mocht je een vraag hebben, ergens waar je mee zit, stel hem dan en laat het dan ook weer los. Je gaat wandelen, heel bewust voelen hoe je, je voeten neerzet. Voel wat de natuur je voor een inzichten mag brengen. En voel hoe in stilte en in de natuur je intuïtie spreekt.

Schrijf
Schrijven. Dan hoor ik je denken, wat zou ik moeten schrijven? Begin met heel diep in en uit te ademen. Leg eventueel even een hand op je onderbuik en adem. Stel je jezelf de vraag; Waar mag mijn aandacht naar toe, Luister dan welk woord of gevoel er komt. Schrijf dat op zonder te veel na te denken. Wat komt er nog meer? Alles wat erboven komt schrijf je op. Je kunt jezelf ook vragen stellen en dan de antwoorden opschrijven. Aandacht geven aan dat wat gehoord of gezien wil worden.

Creativiteit
Schilder, boetseer, dans, teken, doe iets creatiefs. Voel eerst weer wat er in je lijf gebeurt, adem bewust in en uit en voel dan bijvoorbeeld als je schildert welke kleur je mag kiezen en dan begin je gewoon. Soms kan het zijn dat er een woord omhoog komt en dat je daar uiting aan mag geven door kleuren en bepaalde bewegingen die je mag maken. Volledig vanuit je intuïtie.

Doe wat bij je past. Soms kan het zijn dat je door opvoeding, door verschillende ervaringen, je lastig in contact kan komen met je eigen gevoel, je eigen intuïtie.
Laat mij je helpen door een energetische sessie, zielsafstemming of opstelling. Naast de  1 op 1 sessies is het ook mogelijk om in groepsverband je nog meer te verbinden met je intuïtie. En weet je wat zo gaaf is! De eerste deelname aan intuïtief van buiten naar binnen is gratis!! Kijk voor meer informatie in mijn agenda en meld je aan.
Wil je graag  ervaren wat ik voor je kan doen, plan hier een afspraak voor gratis 30 min Licht Kracht ondersteuning.

Stralende groet,

Evelien Sieben

Vind je het blogartikel leuk en resoneert het met je? Luister dan naar de LichtKracht audio s die ik elke week opneem!

 

over mij

Evelien Sieben-Rothuis
Energetisch therapeut
Ik help je leven vanuit verbinding met je intuïtie d.m.v. 1 op 1 sessies en in groepen.

In verbinding

Interesante artikelen:

 

Inschrijven

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1